Som nevnt i forrige innlegg lagde jeg tomatsuppe
med gulrot og chili i går. Den ble kjempe god! Oppskriften er basert på
Fotballfrues tomatsuppe som du finner her. Men jeg har endret noen ingredienser og
endret på mengde. Denne oppskriften holder som middag til en person, ha gjerne
egg i suppen også.
Dette trenger du:
Oliven olje
4 små tomater cirka 350 gr
1 halv rødløk
1 liten gulrot
1 liten chili
2 fedd hvitløk
2,5 dl kremfløte
1 ss creme fraiche
1 halv buljongterning -
kjøttbuljong
Pepper og hvitløkspulver
Pepper og hvitløkspulver
Slik gjør du:
Kutt opp rødløken, chili og hvitløken. Skrell gulroten og kutt den opp i
små biter. Ha rødløken, chilien, hvitløken og gulroten i en kjele med litt olje
og fres det. Vask og skjær opp tomatene og tilsett disse i kjelen sammen med
buljongterningen. Tilsett så kremfløte og creme fraiche. Ha i litt pepper og
hvitløkspulver og rør godt. La det stå å putre i cirka 10 minutter mens du
rører jevnlig. Sil av blandingen og ha kremfløten tilbake i kjelen. Det som
blir igjen i silen kjører du med stavmikser til det blir en slags purée. Ha det
deretter tilbake i kremfløten og rør godt.
Jeg sovnet på sofaen rundt
klokken åtte og våknet for cirka et kvarter siden. Nå har jeg pusset tennene og
lagt meg i sengen. Jeg fikk ikke sove i natt så jeg tipper det er derfor jeg
sovnet i sted. Ville bare legge ut oppskriften (som lovet) før jeg la meg igjen. Forhåpentligvis føler jeg meg litt mer uthvilt i morgen.
God natt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar