Oppskriften på disse fantastiske karamellene med havsalt fant jeg
på Marias Salt og Søtt i fjor. De er perfekte å lage for å gi
bort i julegaver til en som har "alt".
Dette trenger du:
Noen dråper solsikkeolje
150 gr sukker
150 gr lyst brunt sukker
100 gr smør
2 dl kremfløte
3 ss lys sirup
Saltflak
Slik gjør du:
Ha bakepapir med olje på i en liten brødform. Ha vanlig sukker i
en kasserolle sammen med 2 ss kaldt vann. Ha kasserollen på en plate med
middels varme til sukkeret har løst seg opp. La det så koke opp og la det stå
til sukkeret har fått en mørk rødbrun farge (cirka fem til ti minutter). Ta
kjelen av platen og rør inn brunt sukker, smør, fløte og sirup. Sett så
kasserollen tilbake på platen og koke opp. Blandingen skal koke til den når 120
grader. Om du ikke har sukkertermometer tar du iskaldt vann i et glass og
drypper litt karamell i glasset. Tøm ut vannet og ta ut karamellen. Om du
klarer å forme karamellen til en kule er den ferdig, hvis ikke lar du den koke
videre. Når karamellen er ferdig heller du den over i brødformen og drysser over så mye saltflak du måtte ønske. Sett karamellen i kjøleskapet til den nesten er helt kald og skjær den i porsjonsbiter. Pakk bitene inn i mellomleggspapir.
God søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar